به گزارش می متالز، اکنون حدود یک ماه از زمانی که شاخصکل بورس برای اولین بار پس از اصلاح وارد کانال یک میلیون و 600 هزار واحد شد می گذرد. اما نزدیک به دو ماه است که هر روز و هر هفته، وعدههای زیادی برای حمایت از بورس و بازگشت روند شاخصکل به مدار منطقی مطرح می شود.
با این حال شاخص کل همچنان در همین محدوده در حال نوسان است. اگرچه روند اصلاحی شاخص کل در محدوده یک میلیون و 550 هزار واحد متوقف شده است اما با افت ادامه دار قیمت برخی نمادها، کاهش ارزش پورتفوی سهامداران همچنان ادامه دارد. در این حالت روند اصلاحی بازار به یک روند فرسایشی تبدیل شده است.
از سوی دیگر اقدامات و تصمیمات حمایتی نیز تا این لحظه نتوانسته است بر روند بازار تاثیر قابل توجهی بگذارد و گمانهزنی های متعددی درباره تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به گوش میرسد. با این حال بسیاری از سهامداران همچنان به بهبود کفه تقاضا با تزریق این منابع امید دارند.
واکاوی روند معاملات در روزهای گذشته همچنان حکایت از وجود هیجان هم در بخش خرید و هم در بخش فروش است، اگرچه معاملات الگوریتمی و انجام معاملات روزانه ممنوع شده است اما فشار فروشی که در این چند وقت در میانههای بازار افزایش می یابد، اجازه رشد مناسب به شاخصکل را نداده است.
به واقع الگوی مشابهی در این چند وقت اخیر تکرار شده است که شامل موج خرید در زمان گشایش بازار، موج فروش در میانه های بازار و افت معاملات نمادها تا مرز صف فروش و در ادامه افزایش تقاضا و «رنج مثبت» در برخی نمادها در دقایق پایانی است.
روز گذشته در بازار آزاد دلار تا یک قدیمی مرز 30 هزار تومان بالا آمد ولی با انتظار خبر تزریق درهم از سوی بازارساز به بازار ارز، نرخ دلار بار دیگر به کانال 28 هزار تومان بازگشت. دو سال پیش در چنین روزهایی بود که ریزش سنگین دلار رخ داد و یک سال پیش نیز در این روزها دلار در کف 11 هزار تومانی در حال نوسان بود. در نتیجه هنوز امکان تکرار تجربه دلار در مهر 97 وجود دارد. اما تا زمانی که دلار رو به بالا در حال حرکت باشد، انتظار می رود قیمت طلا، مسکن، خودرو و حتی اقلام خرد نیز روند صعودی داشته باشد.